Szolidaritás Nagy Zsolttal…

Tegnap este olvastam az újabb vádakat Nagy Zsolt, volt miniszter, ellen. Ezt már csak az Európai Bizottság jelentése tetőzhette, amely szerint a román politikusok javarésze inkompetens, korrupt, beleértve a drága Parlamentünket.

Nagy Zsolt levelét Kovács Péter blogjáról szereztem és közlöm veletek. Habár személyesen nem ismerem, úgy hiszem a “barátok” közt valahol én is ott vagyok. Úgy érzem, mint aki Romániában szerezte jogi diplomáját, ezek a tények és a kormány cudar viselkedése nagyon is arra késztetett, hogy kétszer is megnézzem milyen országban szereztem az LLB diplomám és örvendek döntésemnek, hogy más országban is szerezzek diplomát.

Justice is blind but in this country they invented a new concept for blindness.

Kitartást Zsolt

 

“Kedves barátaim,

A mai napon mindannyian értesülhettetek arról, hogy a DNA vádat emelt ellenem és Tudor Chiuariu, illetve a Román Posta volt vezetőinek egy része ellen.

Azért írok nektek, mert a sajtóból (sajnos a magyar sajtóból sem) nem értesülthettetek a valóságról.

Az ellenem felhozott vád: hatalommal való visszaélés egy kormányhatározat kezdeményezése által.

A DNA mai közleménye (“… Practic, Zsolt Nagy a iniţiat o de hotărâre de guvern cu caracter retroactiv asupra dreptului de proprietate a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135 … ”) a jog szempontjából egy marhaság!

Azaz a DNA szemében hatalommal való visszaélés az a tény, hogy miniszterként kormányhatározatot kezdeményeztem!

A fentemlített kormányhatározatot Románia Kormány elfogadta, azaz a Kormány egészének szolidáris felelősségét vonja maga után. Előzménytelen az európai joggyakorlatban az, hogy egy minisztert egy kormányhatározat kezdeményezése miatt vádoljanak. Ráadásul a jog alapelve az, hogy nem lehet egyetlen jogszabály (ez esetben egy kormányhatározat) visszamenőleges hatályú! Ezt a DNA ügyészek nem tudják, sőt le is írják, amint az fent olvasható.

A Posta inkriminált társulása 2005-ben történt, az ominózus kományhatározat 2007-ben született! Hogyan is lehett volna visszamenőleges hatálya?! Ráadásul ez a kormányhatározat nem is vonatkozott a telek jogi státuszára! Az már csak viccbe illő részlet, hogy az állam közvagyonáért felelős pénzügyminisztérium láttamozta ezt a kormányhatározatot, valamint 2005-ben többrendben írásban biztosította Postát arról, hogy a telek nem szerepel a állam közvagyonának jegyzékében!

Több mint 4 éve vagyok abban a helyzetben, hogy képtelen vádakkal kell szembesülnöm. Egy mandátumnyi időszak … úgy tűnik még legalább ennyinek kell eltelnie ahhoz, hogy a jelenlegi, politikailag irányított ügyészség másként dolgozzék.

A szolidaritás egy szép, de egyre ritkább emberi tulajdonság …

Nem kívánom egyikötöknek sem, hogy ott üljön szemben egy ügyésszel és órákon keresztül ismételt egyszerű kérdésre ne kapjon választ: mivel is vádol, hol van itt törvényszegés?!

Üdvözlettel,

Nagy Zsolt

Ui: az “ügyet” elindító ügyész történetesen egy és ugyanaz a személy, akit Chiuariu rövid mandátuma alatt megpróbált eltávolítani a DNA-ról …”

Kérlek küldjétek tovább, vagy osszátok meg, hogy minél többen első kézből értesülhessenek a helyzetről!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s