A gugli és jáhú harca a gépemen…Avagy be meg utáltam a technológiát….

Körülbelül Karácsony előtt egy héttel alkalmam adódott laptomomat „lehúzni”. Nem gatya lehúzásról van itt szó, hisz nem áltam át e-pedónak, hanem nagy maflán fölkeltem a kanapéról, lábam a kábelbe akadt, laptop a földre pottyant. Ezt követte az megszokott káromkodás, majd a lenyugvás, majd a hirtelen beszarás, hogy jaj Istenem mi lesz most a gépemmel.

Ez még mind Maastrichtban történt. Közben vizsga. Közben a vizsga anyag egy része a gépen. Merevlemezt kiszedni. A haver gépje nem ismerte fel és jött is a tesóm telefonon keresztüli következtetése. „You’re hard is fucked ma’ brada’”.

Nos le nem irhatatlan következményei lettek volna annak, ha a három éve összegyűlt információ eltűnk róla (és persze, hogy semmiről sem volt egy back-upom). Amúgy a laptop merevlemezeket nem szabad szétbontani csak légüres térben. Tehát elvittük egy profihoz (tényleg az), efféle 25 ezer euros labor felszerelés, légüres teres mütyük, mikroszkópok. Bottom line, hogy hál Istennek az információt vissza lehetett szerezni. Persze, hogy a merevlemez úszott. A tag rendkívül profin megtett mindent, kicserélt ott ezt-azt, kevlár krémet és istók tudja még mit nem tett a megkarcolt, olvasó fejes letört merevlemezre. A számla is jött. 4OO euró (egy új laptopot símán vehettem volna érte) de sajnos az információ volt a legfontosabb. Tehát a büdzsé megcsappant.

Most, miután újból megy minden, és egy félnapi instalálás után végre működőképes a szerkentyű, elkezdtem dolgozni megint a gépen. Egy gond csak. A jobb sarokban a gúgli verekszik a jáhúval. Hol egyik írja, hogy az ővé a főkereső hol a másik. Mindegyiknek okét nyomok de csak folytatódik a végtelennek tűnő harc. Én a gúglit akarom, de a jáhú nem engedi. Mire a gúglinak van egy kis előnye, a jáhú fölülkerekedik és mind így. Végkövetkeztetés….Nagyon megutáltam a technológiát. Méghogy megkönnyebbíti az életemet (e mellett a kedves Holland állam új chipes utazó kártyát vezetett be, csak elfelejtett róla idejében értesíteni).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s