Pakolunk vagy nem?

Már a negyedik maastrichti hetemet emésztem és a lakás ügyben nem állok jobban, mint ezelőtt egy hónappal, amikor még Utrechtben kezdtem magamra tojni, hogy nem találok lakást…

Nemrég értem haza a kurzusokról, most pedig egy jó hűsítő balzsam ecetes Mozzarella után degedek a balkonon. Egyszerűen a holland felfogást alkalmazom és közömbösen hagy már minden. Egy hónap hajhura után már elegem van. És mindhármunknak….Az elején az eget leesküdte az asszonyság, hogy igenis három ember is lakhat a tömbházban. Majd kezdődtek a gondok a 80 év feletti szomszédokkal. Kicseréltük a függönyeinket, betartottunk minden szabályt de a tulaj megváltoztatta előbbi jóváhagyását. Közben kiderült, hogy ugyebár ő nem is a tulaj, hanem egy Hollandia szerte működő lakásügynökség képviselője. Közben kiderült, hogy a második (csakis iratokat kezelő) ügynökség nem tudja kiadni a szerződéseket, mivel az előzők nem egyeztek bele. Ezt követte kettő darab hét telefonálgatás, ami szépen haladt, majd veszekedéssel folytatódott, majd újból szép hangon. Megszereztük a lakó egyesület jóváhagyását is, de már ez sem segített. Ma jött a végső válasz „Nem, nem. Beszéltem a főnökeimmel, de nem akarnak három fiút egy lakásban”. Ugyebár az már nem számított, hogy felettünk ugyanakkora lakást adtak ki 3 német lánynak, akik szegénykék mondjuk módos családból származnak, kocsival járnak és hotel szoba szerű lakásban éldegélnek. Ugyebár valószínűleg a mi csóró seggünk, IKEA-s bútorunk és rozsdás bringáink nem emelkednek föl az ők szintjükre.

Tehát ma megjött a VERDICT. Nem és nem. Tehát ez azt jelentené, hogy a két előző olasz lakótárs kéne felezze a költségeket, de havi 375/fő már nekik is sok. (A francba, nem Párizsban bérlünk hanem egy 12O ezer lakosú városban). Tehát mi is elhatároztuk, hogy ezentúl nem szolunk senkinek semmit. Meglátjuk még mennyit tudjuk tartani a lakást, mert úgysem fog senki sem idejönni, hogy megnézze ki fizeti a havi bért. És közben ugyebár keresünk egy új lakást és már beszéltünk kettő ügynökséggel és remélhetőleg ide is adják pár heten belül. És még lehet olcsóbban is megússzuk (Habár elkérnek 1 hónap bért, 1 és fél hónap bért garanciának és 3OO euró/fő kezelési díjat. Hogy kb. tudjátok milyen összegről beszélek. Novemberben ki kéne kotorjak a zsebemből 95O eurót és abból majd 4OO-at vissza kéne kapjak az év végén, ha le nem égetjük a lakást.)

Na de ezeket leszámítva, újból melózom Utrechtben. Várom az egyetemista segélyt és az ingyen utazó kártyát. Le kell fújjam a polgári bejegyzésemet, mert nem lesz jövő hétre semmi lakószerződés. Közben az egyetem gőzerővel megy előre. Jó három hét múlva már végzem az első periódust és jönnek a vizsgák. Csütörtök és Pénteken Utrechtben leszek, mert kell a zsé, de nagyon. Feliratkoztam újból a tavalyi JESSUP nemzetközi jog versenyre. Tavaly a híres UBB le se szarta. Itt már meghívtak az interjúra és ha minden jó lesz, bevesznek a csapatba. Felkészült staff fogja a csapatot útba igazítani és az egyetem fog minden költséget fedezni.

Azonkívül keresek egy olasz nyelv vizsgát. December végén lenne egy Amszterdamban, ami kb. az angol TOEFL-el egyrangú. Még meglátom arra is, hogy lesz időm és pénzem. Mi újat mondjak még? Föl kell iratkozzak egy másodszintű holland tanfolyamra is, de ugyebár most nincsenek üres helyek és ejsze már nem lesz se pénzem se időm rá. Azonkívül az élet mendegél szép lassan. Az ősz már bedugta az orrát a városba és reggel már csipdesi a szél a bringán ülő seggemet.

Hát kb. ennyi egyelőre. Kezd igazán napló jellege lenni a bloggomnak. De most ez van. Úgyis a „Holland Naplóba” írok mostanában. Elkezdtem az Coelho „Alkimistáját” is olvasni. Olaszul 😀 (legyen amivel most büszkélkedjek). Október végén Svájcban kéne meglátogassam Javier bátyámat.

Addig még sok idegesség és sok víz fog lefolyni a Maas-on, de valami lesz. Nem ártana egy ösztöndíj, de egyelőre még boldogulok anyagilag. Majd meglátom az új lakásszerződésnél mi lesz….Akkor jön majd a magunkra szarás.

Maastricht 22 Szeptember 2009

U.I. ÉS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MESE!!! (Ő igenis egy személy, tehát az előbbi cikk Mese kérésére volt és nem egy mese kérésére. Csak, hogy pontosítsunk). Nőj nagyra vallás tanárnéni 😀

Advertisements

One response to “Pakolunk vagy nem?

  1. na hát, jól eltűntek a fiúk! még a végén azt kell mondjam, hogy……….:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s