Sőőőő akkor magyarul is :D (Mese kérésére :D)

Szóval lássuk mi lesz ezzel az olasz cikkel. Azért, hogy egy kicsit elismételjük mi is történt az utóbbi napokban…A legnagyobb gond az a lakásunkkal kapcsolatos, az ok pedig egyszerű. Szerda reggel elmegyek az ingatlan ügynökséghez, hogy kissé beszéljek velük. Már ott voltunk a múlt héten is. Kérdem ha már elkészültek a szerződéseink, de ez a szőke holland, agyonzselézett alak rám néz és a következőt mondja „De én nem tudok semmit semmilyen szerződésről.” „Hogy-hogy nem tud semmit? Múlt héten beszéltem egy alakkal és azt mondta, hogy erre a hétre készen lesznek a szerződések.” – mondom én növekvő pulzussal. „Jaaa…..Hát ő sajnos még új és még nem igazán tudja itt a menetet”. És így az ipse megkér, hogy jöjjek vissza a következő nap, persze Marcóval és Alessióval, és így majd aláírhatjuk a szerződést.

Csütörtökön megjelenünk az útleveleinkkel csak azért, hogy megtudjuk, hogy habár a szerződések már elkészültek, a tulajdonos még nem 1OO %-osan biztos a dologban. Ez az a pont amikor az Erdélyi elveszti türelmét és fölidegeskedik „Mi a vén franc ez az egész maskara? Én már 250 eurót leadtam a szeptemberi hónapra és ráadásul még egy 200 eurós garanciát. Már háromszor beszéltem ezzel az asszonysággal, aki a tulajdonosnak tartja magát és most te nekem itt azt mondod, hogy ő nem 100 %-osan biztos?!”. Ezek után egy újabb tipikus holland bomba, ami igazán azt a hitet kelti bennem, hogy ebben az országban senki sem dolgozik igazán, hanem csak a pénzt zsebelik. Kiderül, hogy az asszonyság nem is igazán a tulaj, hanem egy közvetítő közöttünk, az ügynökség és az igazi tulaj között, aki egy újabb cég és nem egy személy Há mi a franc!! Én már nem tudom, hogy-hogyan működnek a dolgok. És most Hétfőn nyakkendősen elmegyünk ehhez az újabb ügynökséghez (vagy micsoda) és mint felnőtt emberek beszélünk velük, mert már elegem van a sok beszédből. (Ja és nem is mondtam, hogy a kedves, idős szomszédaink fölhívták a tulajt, hogy talán nem mi lennénk a legjobb választás).

… Tegnap ugyebár ügyes fiúk voltunk. Kitakarítottuk a konyhát, eldobtuk a szemetet (amit ugyebár szét kell választani), azután találtunk egy mosodát a ruháinknak, mert még nincs mosógépünk. Az edény mosó már nem működik, tehát egy napi edényt is el kellett mosni.

A jövő héten már Utrechtben kell dolgozzak egy (vagy két) napot. Azonkívül ott vannak a házi feladatok és reméljük jövő héten megkötjük a szerződést és ezáltal bejegyezhetjük magunkat a polgármesteri hivatalnál. Egy újabb jó hír, hogy végre megadták a munkaengedélyem, amit majd az IB-Groepnak kell továbbítsak és remélhetőleg megérkezik az egyetemista segély.

Viszlát mindenkinek. Reméljük, hogy a következő alkalommal is tudok olaszul írni.

U.I. Ja és az egyetemen a számítógépes rendszer sem működik, ahogy kéne.

Maastricht, 2009 szeptember 13

Advertisements

One response to “Sőőőő akkor magyarul is :D (Mese kérésére :D)

  1. Köszönöm szépen Gáshi!:) így már érthető:) nap mint nap szokjuk az új helyzeteket. azt kell megtartani, ami jó, s az erőt ad! na de nem papolok tovább:p szíí juh szún:) (persze itt, virtuálisan) puszi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s