Mért drágább a kinti tisztítószer, mint a benti? A „nyanyák”

Na ugyebár kedves olvasó mi üthetett belém, hogy megint ilyen kérdéssel kezdem egyik irkámat. Hát bevallom megosztanák veletek egy pár kérdést, amivel a nyanyák terhelik drága formatálandó agyamat, minden áldott nap.

Szóval, aki még nem tudná, a nyaramat nem spanyolban, görögben vagy olaszban töltöm (mint máskor), hanem egy holland üzletben rakom az izéket és mizéket a polcokra. Lerakjuk a teherautót, fölmossuk a földet, na meg egyéb jogot elsőként elvégző diákhoz illő munkákat végzünk (na jó na, a pénzért csinálom, mert az egyetemtől egy nagy hosszú ló…szt sem kaptam teljesítményemért és egy rakás ösztöndíjamat visszautasították…kell a pénz, ez van).

Semmi gond a melóval. Néha (mint pl. most) hullafáradtan kerülök haza, de a menedzser és a kollégák előtt le a kalappal. Van itt minden féle nemzet, a pénz meg jó. A gond azok…a …várjatok…meg kell nézzem ha nincs egy itt a közelben…oké….a gond a …pssztt….a „nyanyákkal” van. Nos kik a nyanyák? A nyanyák az emberi faj egy egyedi csoportja. Általában hollandul beszélnek (néha németül is megszólal egy-egy szpecimen). Külalakjuk is úgyszintén egyedi. Általában 7O év fölöttiek, szürke és borzos hajúak, derekuk már rég derékszögben és a lábukon kötél vastagságnyi visszerek. Agyi kapacitásukat nézve, a szenilitás jellemző rájuk. Soknak már reszket a keze (feje, lába). Van olyan amelyik speciális járógéppel döcög az üzletbe.

Nos a nyanyák rendkívüli abszurd kérdő tehetséggel rendelkeznek. Először is megszólítanak….Sorry Jongen (Elnézést fiatalember). Waar kan ik …. finden? (Hol találhatom meg a …..t?). Nos ugyebár eddig semmi gond. Csak ezután jön a társalgó kedv. A holland tudásom is itt véget ér. Bólogatok, mosolygok, halkan elmondom, hogy Sorry, maar mijn Nederlands is niet so goed. Kunnen wij in Engels praaten? (Elnézést de a hollandom nem annyira jó. Beszélhetünk angolul?). Nos ezt a nyanya sajna nem érti. Ő tovább mondja az övét. És ilyenkor jönnek a kérdések. Például a tegnap az kérdezte az egyik, hogy – Na most már elnézést fiatalember. De, hogy lehet, hogy a rendes csirkemell 2,54 euró, de a bió csirkemell az 8,25 euró?Hát kezét csókolom, azért mert bió csirkemell. – Na de azért mégis. Ekkora különbség?!!!! – ????? – (ezek a kérdőjelek most a fejemben vannak). Há mégis minek nézek én ki? Kár, hogy nem látjátok milyen bájosan mosolygok és bólintok ilyenkor. Hát honnan az ördögből tudnám én?? Ik, eu, je, me, hogy ez mért annyi. Mi vagyok én? Bió csirke farmer izé? Biztos a nagyanyám tyúkja olcsóbb lenne és bióbb.

Na és akkor ma jön a másik áldott szpecimen. Bekezdő duma persze…Elnézést fel és le, meg oldalt és elől. – Hol találhatnék valami csempe tisztítót.? – Illedelmesen elvezetem a nyolcas polcig. Megmutatom melyikből milyen fajta van (legalább 25 és csak padló csempének) és szépen visszamegyek rakosgatni. Közben egy ujj kezdi ütögetni a vállamat. Megfordulok. A NYANYA!!! (reszkessetek). Legszívesebben belérúgnék, de akkor oda a melóm és meg kéne fizessem, mint egy újat. Tehát jön megint az illedelmes pofa. – Igen kezét csókolom. Valami nincs rendben? – Hát magyarázza meg nekem fiatalúr, hogy lehet, hogy a külső csempe tisztító 3,79 euró és a belső pedig 3,99 euró? – Hú vén Isten. (ez most megint a fejemben zajlik le). Ez vajon mit akar? – Igenis kérem szépen. Annyi az ára. De nem látom mi a gond? – mondom bambán. – Na de azért mégis. Egy külső csempetisztító mindig drágább, mint egy belső… – ????!!! – Na szentséges szűzanyám. Na bezzeg ezt nem tudtam.

Tehát elmentem szépen a szkennerhez. Megnéztem az árát. Valójában annyi az ár. Ez van nyanya. Life sucks. Get used to it. Elmondtam neki szépen, hogy ez van. Ennyi és ennyi.

Nos ez így megy minden áldott nap, még kb. 7 hétig. Ezért megkérlek értsetek meg, ha netán nyanya fóbiás leszek és a falra ugrok, amikor egy efféle szpecsimen közeledne felém az utcán.

Advertisements

3 responses to “Mért drágább a kinti tisztítószer, mint a benti? A „nyanyák”

 1. Eszméletlen. De rájöttem a cselre! Csáó idejében ezek a szpecimenek betotyogtak a boltba és félve ezt kérdezték az elektronikai szaküzlet eladójától:
  – Bec aveti?
  Jött a válasz: – Nu! S elhúztak. Másnap kezdték előről.
  Oszt meg most, hogy így kitágult a világ, szerintem a nyanyák emigráltak. S mivel a pofád igencsak kelet európai, ezért téged szemeltek ki. Kitartást tesó!:)

 2. gashicsavargo

  :)))))))))))) nem ártana itt is egy Csáó..persze a rosszabb fajta elfordul, amikor nagy nehezen megértetem vele, hogy a holland még csak döcögő félben nálam.

 3. Ez szuper…harmadik és negyedik olvasásra is…Azért azt megnézném amikor bájosan mosolyog és bólogat a beleefde jongeman. 😛
  Ilyen és ehhez hasonló lényekből nálunk sincs hiány, főleg a turisták közt. De hát, furák az emberek, nincs mit tenni…:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s