Az önálló Bolyai egyetemről :D

Először is köszönetet szeretnék mondani a mannának és a szomszédnéniéknek, hisz ők már kezelték a témát. A mondanivalójuk ugyanaz, mint, amit én is most virtuális papírosra vetek.

Na kezdjük azzal, hogy felhív egy nöcike. Asszondja, találka itt és ekkor. Nos még volt egy fél órám a találkáig, tehát elhatároztam, hogy fölballagok a Farkas utcán, majd megnézem a Fogoly utcán folyó munkálatokat. Amint a BBTE főépülete fele közeledek, észreveszem, hogy „nagy tömeg” készül valamire… „Nagy tömeg”… Gondoltam. Uhha…Ejsze megmozdulnak a ződesek? Nos amint közelebb érek látok valami kis pofa gyereket „Nagy Magyarországos” polóval. Amint közelebb megyek, valami Hargita számtáblás mikrobusz. Hmm…gondolom magamban…Ejsze meghót valaki? Háátt nem…Szegény Bolyai egyetemet elsorvasztották, egybeolvasztották, felkoncolták le és fel. (Amúgy állítólag Szabédi László is e-miatt ölte meg magát). De azok kissé más idők voltak.

Nos gondoltam lám csatlakozzak én is, de 2 perc beszélgetés után elegem volt a nagymagyaroskodásból….ÉS persze elhúztam a csíkot  és megnéztem miként túrták fel a Potaissa (Fogoly) utcát… (na meg később jött a nöcis dolog, de az más tál tészta). Éjjel tájt belépek a mannára…Nagy interjú az egybegyűltekkel. Mondjam úgy, multikulti interjú, hisz ugyebár mi is 4 nyelvű táblákat kérünk, az egyetemen most már magyarul és Deutsch-ul is írja, hogy „Szevasz, tavasz..na van nálatok terasz”. Nos kiderül, hogy a „nagy tömeg” tisztes tagjai követelik a nagy egyetemi szkizmát, hisz megint mi erdélyi magyarok szenvedünk. (Jaj ne tudjátok meg mennyire!!!) Kérik a multikulti izét, de fingjuk sincs, hogy-hogyan kéne románul beszélni. Értékeltem az interjúúvállóóó tag román törekvését, habár jó volt az akcentusa 😀 Nos a román szó hallatára nem igazán ugra-bugráltak a megkérdezettek. Egy pár azonban akadt aki elmondta, hogy „AM…..ŐŐŐŐ….ŐŐŐŐ…ammm…noj vrem dészpőrcire de fákultáte, kőőő….ammm…őőőő….nu ne plácse acsesztá szituácijó”. Na azt a hét szentséges rézangyalát!!! Hát ha a ProTV-és kis bige kérdezte volna ezt meg komolyan és az estéli 9 órás hírekben mutatták volna a „zzélő láncot”, akkor ki tudta volna elmondani, hogy itt mi történik???????????? Kolozsvár 75 %-ban románok által lakott város, Erdély is úgyszintén. Illene már megtanulni románul, hisz ilyen emberek, hogy a vén izében tudják elmondani a többségnek, hogy mit akarnak. Mi akarjuk a nagy multikulti mütyüt, de nem vagyunk hajlandók megtanulni az ország nyelvét. Hát nem vesszük már észre, hogy ha érdekeinket meg akarjuk védeni, akkor ahhoz azokat el is kell mondani??? Vagy netán vigyorgunk bambán a kamera előtt, vagy asszongyuk, hogy „münk it magyarok vaunk. Mi rományul nem beszélünk.” És még kell nekünk multikulti izé. Azt a rézangyalát….

U.I. Az egyetem kettéválasztásáról nem nyilatkozom, de egyes szakoknál nem találom helyes megoldásnak. Kérdem én, mint jog végzett egyetemista…Ki tanítana színvonalas romániai jogot magyarul???

Advertisements

2 responses to “Az önálló Bolyai egyetemről :D

  1. Aztahejtatti! Jol megaszontad s igazad is van. Sok ertelmes szekely kallodik el es kenyszerul kulfoldre a ferden belenevelt romanutalat miatt. Tom miaz, me en is abban nevelkedtem, na. De ha egy orszagban, amiben elsz, az orszag nyelven nem vagy jo a szakmadban, akkor baj van! Aze nem aszondom, hogy a keblunkre oleljuk oket es esszeolvadjunk, csak egeszseges tavolsagtartas, persze ez a neoliberelis bimbiri-bummok szemeben naci, meg mittom en, meghogy nem ejuropi…

  2. gashicsavargo

    😉 kar elbaszni jo tehetsegeket azert mert nem vagyunk hajlandok mi is nyitni egy kisse tobbet. Apropo, semmi naci nincs abban amit mondasz. Mindenki maga valassza meg, hogy kit vesz felesegul vagy ferul (hogy ne mondjak majd a feministak, hogy ferjhez megy az illeto) es a nyitas mas nyelv, kultura fele nem kell az asszimilacioval jarjon….A Júróp szlogen is júnití in dájvörsziti 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s