Marco látogatása, anyám születésnapja, formol (formaldehid) és emberi hülyeség.

Marco látogatása, anyám születésnapja, formol (formaldehid) és emberi hülyeség.

Mi köze van egyik volt portugál kollégám kolozsvári látogatásának, anyám születésnapjához és a hallottak balzsamozására használt formaldehidhez?

Reggel 4 után kerülök haza. Elbúcsúzok Marcotól. Ma kell Beszterce felé menjen. Nem hagyhatom, hogy üres kézzel menjen tehát megígérem, hogy ma délben egy liter körte pálinka nélkül nem engedem útnak.

Déli 11.45 Másodnapos fejjel kikelek az ágyból, nagy nehezen elcammogok a fürdőszobáig és nekilátok az estéli füst meg pia szag eltávolításához.

Déli 12.00 Felköszöntöm anyámat. Isten éltesse. Ebédelek (vagy reggelizek. Nem tudom pontosan melyik a kettő közül). 13 órakor kéne Marcoval találkozzak és legalább jó utat kívánjak.

Déli 12.45 A kamarába megyek. Elfelejtem fölkapcsolni a villanyt. Még kéne legyen egy pár üveg körte és szilvapálinka a kamara földjén. Meg kéne előre kóstolni, hogy mégis a megígért körtepálinkából vigyek. Fölemelem az üveget a számhoz…

Déli 12.55 Már a tizedik perce, hogy a budi fedelét fogom. Egész gyomrom reszket, a rekeszizmom minden pillanatnyi összehúzódása fölborítja a belső egyensúlyt, de még sem tudok hányni. Az ujjas módszer sem segít. A torkom, egész szájüregem és légzőkészülékem ég. Minden percben köpök. Taknyom, nyálam egyszerre találkoznak. Anyám sürgősen hozza a tejet. Fölhajtok egy fél liter tejet. Pár szén kapszulát veszek. Pohár víz, pohár után folyik le a torkomon. Még mindig ég a torkom. Átkozódom és először életemben beszarok, hogy mérget ittam. Szemeimet csípi a számból kiáramló gyomrot felfordító szag. Rekeszizmom kezd lecsendesedni. Kissé homályosan látok és fejem is elkezd szédülni…A rekeszizom alábbhagyott. Föltápászkodom. Megiszok még egy pohár vizet és a maradék tejjel is végzek. A kagylóban a félig kiömlött formaldehides üveg…

D.u.13.25 Testvérem a sürgősségre visz. Közben megjött a kedvem is. Igazán baromságnak kezdem venni mindazt, ami történt és már kezdek nevetni. Lehet a formaldehid hatása 😉 Lazán besétálok a kolozsvári 1-es számú sürgősség várótermébe. Beszélek egy ápolónővel. Nem nézhetek ki túl rosszul, hisz első látásra nem érti mit keresek a sürgősségen. Mi történt uram? – Jaj. Semmi nagy dolog. Kicsi formaldehidet kortyoltam és úgy tudom eléggé mérgező. – Micsodát?!!?? Az ápolónő bepánikol. Rögtön egy szobába visznek. Függönyöket húznak. Tíz orvos, ápolónő és orvosi egyetemista gyűl körém. Közben kezdem jobban érezni magam és már-már készülők egy-egy fiatal ápolónővel is flörtölni. Eljön az egyik orvosnő. Hát uram. Itt sajnos belső (gyomor és bél) mosást kell végezzünk. Nos lelohad a mosoly az arcomról. Na azt nem kérem szépen. Efféle erőszakot még sem engedhetek meg. Az intimebb részeimbe betolakodó cső gondolata két perc alatt lábra állít. Elmagyarázok mindent elejétől fogva. Mit, miből és mennyit. Kissé tanácskoznak. Na jól van. Most megúszta. Nem lesz vészes, mert nem volt akkora mennyiség. Menjen vizsgálják meg a torkát.

D.u.13.45 Torok vizsgálás közben a szőke ápolónőt követem. ÁÁÁÁ… EEEE…ÉÉÉÉ….óbégatok, mint egy bárány miközben egy doki egy fáslival fogja a nyelvemet és hangszálaimat vizsgálja. Hmm…A hangszálak kissé földagadtak, de semmi gond. Egy kis Tantum Verde (Zöld Tantum, vagy miféle) majd helyrehozza. Azért beszél most kissé rekedtebben és mélyebben.

D.u.14.30 Megvettük anyunak az ajándékot. A hashajtó még nem hozta meg a hatását, de úgy néz ki, hogy minden oké 😀

Advertisements

4 responses to “Marco látogatása, anyám születésnapja, formol (formaldehid) és emberi hülyeség.

  1. f*szagyerek vagy he’:P…, jo hogy megusztad a belmosast!!! ja persze mag a tobbit is:))

  2. muhhahahahaa 😀 a gond valoszinuleg az volt, hogy egy csomo egyetemista csaj mar alig varta, hogy lassanak valami akciot is 😀

  3. omfg!!!!huh. geeez.

    én egyébként először azt gondoltam, azért jött a róka, mert pálinkát kortyoltál ugyan, de másnapos gyomorra az se túl jó… :DDD de formaldehid… az meg végképp nem! huh… örülök, h minden oké. 🙂

  4. A palinka meg siman lement volna, gond nelkul. eleg eros a gyomrom 😀 csak nem epp a formol fereg, kis vakondok meg patkanyok irtasara hasznalt valtozatara szamitottam 😀 Remelem te nem azt kerdezed, hogy milyen volt az ize 😛 (nem tudtak elhinni, hogy belekortyoltam, mert ez valami irto budos, amikor a szadhoz teszed, csak az is igaz, hogy az en reflexeim is kisse levoltak lassulva :D)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s