MP3 lejátszó nélkül…

Egyike korunk nagy találmányainak…legyen bármilyen elnevezésű, de egy pár fontos tulajdonsága van: kis semmiség a zsebben, nagyanyád nem igazán tudja, hogy ez miféle új ördögi találmány, rendkívüli mennyiségű zene számot tud tárolni (most attól függ, hogy kinek mire jussa) és elzár a kinti világtól. Amolyan kis egyedi odúnkba szállít, ahol attól függően, hogy akkor pont milyen szám megy, lehetünk bárkik és bármik. A vénáit vágó szerencsétlen, aki épp a Goo Goo Dolls Irisát hallgatja, a klubban felfordulást okozó szupersztár, ha netán Rihanna Disturbiájára vált át és a fülig motivált alak, ha Yves La Rock Rise Up-ja szólal meg. Na de ma valami csoda történt.

A szokásos reggeli rituálé kezdődött. Nincs meg a pénztárca, a telefon a párna alatt maradt, a kulcsok valahol az ágy alatt és hol az mp3 lejátszó?(szerencsések a csajok, mert hiszen nekik van „mindentudó” kis táskájuk, ahol mindent meglehet találni). Eltelik egy perc, kettő perc; az ötödik perc keresés után már föladom a harcot hisz már így is késésben voltam. Bezárom az ajtót, a buszt is idejében elkapom, de most kezdek kétségbeesni. Nincs mit hallgassak. Mivel fog eltelni ez a 15-2O percnyi idő?

Miközben a buszban gyúródok fölfigyelek. Húúú…hm…valami vagy valaki bűzlik. A mellettem levőre nézek és nem kell sok idő, amíg rájövök, hogy valószínűleg jó pár hete nem találkozott zuhanyzóval. Előre nézek és egy kb. velem egykorú egyetemista csipás szemekkel kukucskál, de látszik, hogy a fülében szóló zene nem igazán engedi látni. Néz a csipás, de nem igazán lát. Mért is látna, hisz valahol a saját világában kuksol…Leszállok a buszról és belém botlik valaki. Szevasz ember. Már meg sem ismersz? – látom Sorin barátomat, akivel ezelőtt egy éve még együtt dolgoztam. Kiderül, hogy a tegnap is látott, de annyira el voltam a saját világomban, hogy elhatározta nem zavar meg. Elnézést kérek tőle, hisz valószínűleg nem az első aki nem szólít meg ez okból kifolyólag.

Tovább halasztom utam. Átszaladok az út másik felére, egy alak otrombán el kezd dudálni. Amint föllépek a járdára egy mentő autó száguld el sikító szirénájával. Eltűnök egy kisebb mellék utcában. Már minden csendesebb. Egy palacsinta árus mellett haladok el. Hm….irtó jó illata van annak a palacsintának. Megállok és veszek kettőt. Közben az elárusítóval is váltok két szót…Előre lépek, de épp, hogy elkerülöm a földön fekvő barna kutyaszart. Még pár perc és az egyetemen vagyok. Újból átrohanok az úttesten. Ezáltal a Napoca utcán. Feltűnikkét fecsegő arab egyetemista hangja. Újabb kis utcába vágódom. A palacsintákat már mindjárt elfogyasztottam. Közben a táskámban rezgő telefonra is fölfigyelek. Üzenet érkezett. Mikor leszek már ott, hiszen helyet foglaltak…Megint figyelnem kell, hisz egy dög madár pottyantott mellém. Balra térek. Már a Petőfi utca járdája…Az egyetem előtt tömeg. Mindenki százfele fecseg. Az amfiteátrum fele rohanok és épp a tanár előtt lépek a terembe. Leülök. Megszusszanok. Elgondolkodom. Te ez a város él!!! El is felejtettem, hogy milyen jó érzés…

Kolozsvár okt.16

Advertisements

One response to “MP3 lejátszó nélkül…

  1. Valahogy ismeros, amit leirtal, en is azon voltam, h ma egy ujabb bejegyzesel, bovitem a blogom, de megeloztel, eloptad a cimnek az elso felett, amugy tokeletes igazad van abban, hogy egy kulon vilagot alakitunk ki magunknak, de valahogy ez az egesz technologia vilagga, arra kesztet, hogy egy kulon vilagot alkosunk, s oda mennekuljunk, azoktol a bajoktol, problemaktol, amleyeket egyszeruen nem akarunk (nem tudasitunk, hogy meglehet oldani) megoldani. DE amugy igaz, h sokszor, jobb lenne ha nem lenne, mert talan akkor megis csak tobb emberel talalkoznal, mikor vegigmesz a varososn:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s