Olvasóimnak / To my readers

Nem ártana ha időnként az ember az olvasóit is közvetlenül megszólítja. Az ember sosem magának és magáról ír.  Számos történet mindenkinek szól és olyan eseményeket próbáltam sokszor feleleveníteni, amelyen valamilyen szinten mások is átmentek. Ezek miatt nem is tudom az írásokat elsajátítani, hiszen a történetek éppúgy érintik Marijke őnagyságát aki nem akart egy szál nárciszt adni, mint az utcaszéli munkást, aki csak időnként ütött csákányával. ÉS ezek ugyebár csak azok az emberek az életedben, akikkel csak pillanatig volt valami kapcsolatod, nem beszélvén gyermekkori barátokról, családtagokról, kollégistákról, futó szerelmekről, a parnassos-i csapatról és sok egyéb más emberről. Ha azt elértem, hogy valaki aki mindezeket elolvassa, föltalálja magát bennük és ha egy pillanatra is, de újból átélje ezen történeteket, akkor nyugodt lelkiismerettel látok majd hozzá a következő fejezetekhez, történetekhez.

Ugyanakkor ezzel a cikkel pár hétig, vagy netán egy hónapig félbeszakítom a bloggolást. Ennek számos oka van. Nincs elegendő időm rá és most a legfontosabb, hogy kellő képen kihúzzam még ezt a pár hollandiai hetet, úgy szociális, mint egyetemi szempontból. A cikkek is sokszor saját állapotomat tükrözik és már kaptam pár visszajelzést, hogy legutóbbi cikkeim eléggé lehangolóak. Ez mind igaz. Ez a mindennapi életemben is már így megy jó pár hete, épp ezért félbeszakítom az írást addig, amíg kissé nem szedem rendbe magam. A blogg az utolsó hely ahol másoknak negatív energiát akarok eljuttatni. Még nagyon zsúfolt nyár van hátra (de ez mindig is így van :P), de majd lesz idő újabb történetekre. A holland évbe csak kissé engedtem nektek betekintést nyerni és mindez a 1O százalékát sem tükrözi annak, amin itt átmentünk. Majd az itteni évemről készítek egy kellő összefoglalót, aminek a címén még fogok majd gondolkozni. Akarom, hogy lássátok mindnyájan mit jelentett ez az év számomra és megakarom osztani mindezt az itteni ismerőseimmel is. A harmadik ok, pedig maga a blogg minősége lenne. Nagyon értékelném ha felhoznátok a figyelmem helyesírási és fogalmazási hibákra. Tudom, elég sok van és sokat fedeztem fel amikor néha átolvastam egy-egy cikket, de nincs elegendő időm mindent teljesen átjavítani. Ezért nem fogok megharagudni ha netán egy-egy kommentben majd olyesmit látok, hogy “hmm, de ezt mégis hosszú Í-vel írják”, vagy “ez irtó kolozsvárias kifejezésnek tűnik”.

Addig ha van türelmetek olvassátok a mostanig feltüntetett cikkeket. Kiss ya all.

U.I. A képet azért választottam, mert jól néz ki a csajszi 😀

It doesn’t hurt if occasionally the writer directly addresses his readers. No one ever rights for himself and about himself. A lot of stories were meant for all of you and I try to recall events that others to went through. For this reason I cannot appropriate these writings, because they concern as much Mrs. Marijke who refused to give me a daffodil as the worker on the streets who just occasionally used his pickax. And these are just people you came across only for a moment, not mentioning childhood friends, family members, high-school buddies, passing lovers, the Parnassos team and many more. If I managed to actually take back the person who reads these stories to a particular moment in time when he can identify himself, then I have a clear conscience to write new chapters and events.

In the same time this article will be the start of a couple of weeks, maybe month long break from blogging. This has many reasons. I don’t have sufficient time for it anymore and now the priority is to end my Dutch year properly, both on a social and academic level. In many cases the articles portray my own feelings and I already got some feedback that the latest articles are quite depressing. And this is all true. This is valid for my daily life to and this is why I will stop writing until I don’t get my life on the right track. My blogg is the last place where I want to give of negative energy to others. A really busy summer still lies ahead (but this is always like this 😛 ) but there will be time for new stories. I only offered you some insides on my Dutch year, but this is not even 1O percent of what we’ve gone through. I’m going to make a proper work about this year. I want all of you to know what this year meant to me and I want to share this with all the Parnassians (if this word exists 😛 ). The third reason is the quality of the blogg itself. I would appreciate if you would point out the grammar and writing mistakes (especially in English). I know there are quite a lot, but I don’t have the necessary time to properly review all of them. Trust me, I won’t get upset if someone writes in his/her comment that “ yo mate, this is written with a c and not a k” or “this expression seams really lame and from the streets”.

Until then, if you still have the patience, you can read the articles posted up to this moment. Kiss ya all.

P.S. I chose the pictures because the chick is really pretty 😀

Advertisements

One response to “Olvasóimnak / To my readers

  1. Szerintem a “kolozsváriasság” eredeti, ne mondj le róla, ne félj használni, mert különleges ízt ad a beszédednek. Elvégre kolozsvári vagy, a lényed része. A jó értelemben vett “kolozsváriasságra” gondolok ( nem a közhelyekre),amelyek megfelelő közegben különleges hangulatkeltő kifejezések. Pl. a “lici” szó (láttam hogy használtad), amit más nem ért csak aki erdélyi, bár nem helyes (azt mondják), de a hozzátartozik e hely hangulatához, és így jó ahogy van.
    Várom a folytatást. Sok sikert!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s